5 оригинални идеи за детски забавления през Великден

5 оригинални идеи за детски забавления през Великден

Най-ярките спомени за децата от празника Великден са свързани със забавните игри за намиране на шарени яйца, шоколадови пиленца и зайчета или други лакомства, пръснати из двора. Ето няколко идеи как да организирате весело приключение за търсене и събиране на великденски съкровища в градината, на детската площадка или на някоя полянка.

ИДЕЯ #1: Разпределете различните цветове яйца или шоколадови фигурки според възрастта и пола на децата, като преди търсенето им дадете инструкции кои са предназначени за тях. Например момиченцата или по-малките могат да търсят червени, оранжеви и лилави яйца и шоколадови пиленца, а момченцата или по-големите трябва да намерят жълти, зелени и сини яйца и шоколадови зайчета. Така ще им осигурите равен шанс за събиране на определените бройки, без да се бутат и карат. Вместо това, ще поощрите кооперативния дух на децата и ще им дадете възможност да си помагат за тези съкровища, които не са в техния списък.

ИДЕЯ #2: Подходящо е към яйцата за учениците в начални класове, да прикрепите различни букви, като им поставите задача да съставят думи след събирането им. Буквите могат да бъдат направени от хартия, да залепите стикери или да ги изпишете с маркер върху яйцето. Детето, което състави най-дългата дума, може да получи за награда допълнителни яйца или лакомства.

ИДЕЯ #3: Начертайте карта за търсене на великденски съкровища. Няма по-интересна игра за децата от търсенето на скрити предмети по нарисувана карта, също като в пиратските истории. Използвайте цветни моливи за изобразяване на терена, изрезки от списания или стикери. Например, ако при лошо време организирате играта у дома, залепете картинки на маса, стол, полица и т.н. Добре е да си запишете къде и колко предмета сте скрили и колко от тях са открити, за да сте сигурни, че накрая ще приберете всичко и след време няма да попаднете на стари парченца шоколад. Също така, установете граници на района на търсенето, за да сте спокойни за безопасността на децата – например да не изтичат на улицата или да не паднат от висок шкаф.

ИДЕЯ #4: Част от съкровищата могат да бъдат скрити с указания за намиране, които да са под формата на гатанка, името на известна билка в градината или пък заглавието на някоя книга в домашната библиотека. При намирането на първия скрит предмет, може да има инструкция за намиране на следващия и така нататък. Така умело ще стимулирате мисловната дейност на децата и ще задоволите жаждата им за интересни и заплетени приключения.

ИДЕЯ #5: Подгответе малки поощрителни награди за участниците, като например лепенки на великденска тематика, книжки или фигурки за оцветяване и други изненади, които знаете, че вашите деца ще харесат.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

10 идеи как да оползотворите великденските...

След като мине еуфорията по варенето, боядисването и чукането на яйцата за п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Лесни и ефектни техники за боядисване...

Всяка пролет в социалните мрежи, хората се надпреварват да качват смайващи с...

thumbnail
hover

Най-голямата колекция от снимки на великденски...

109 страхотни великденски реклами! Великден е един от най-светлите празници, к...