10 идеи как да оползотворите великденските яйца

10 идеи как да оползотворите великденските яйца

След като мине еуфорията по варенето, боядисването и чукането на яйцата за празника Великден, оставате с голямо количество твърдо сварени яйца, които се чудите как да приготвите, за да бъдат изядени. Храната винаги е по-приятна и по-желана, когато е поднесена в красива и интересна форма. Предлагаме ви няколко полезни и апетитни рецепти за яйчени хапки и атрактивно оформени великденски фигурки, които всеки би опитал с радост.

Яйчени пиленца

Пиленцата са основна фигура във великденската тематика, така че ето как може да си направите бързи и лесни пиленца от сварените яйца, с помощта на морков, майонезен крем и черен пипер на зърна.

yaica-pilenca-krem yaica-pilenca yajca-pilenca

Яйчени зайчета

Зайчетата са любими на малки и големи, затова е добра идея да си приготвите фигурките от варените яйца, черен пипер и няколко резена от морков и краставица.

yaica-zaicheta zaek zaiche-yaice zaiche

Цветя от варени яйца

Дайте воля на въображението си, за да оформите красиви цветни яйца. Всички знаем колко богати на витамини и полезни вещества са яйцата, но прекалено честото им ядене омръзва. За да предизвикате интереса на децата, може да им позволите да се включат в декорацията. От една страна така приготвянето ще е по-забавно, а от друга – после ще са нетърпеливи да си изядат собствените творения.

yaica-cvetya cvetenca-yaica cvetya-yaica

Весели фигурки от яйца

Ето още няколко свежи идеи, с които да оползотворите излишъка от яйца, като ги превърнете в забавни пингвинчета, паячета, снежни човечета, бебешки колички и каквото още ви хрумне. Правете ги с ентусиазъм и добро настроение и се радвайте на безценните семейни моменти през празничните дни.

yaica-pingvini yaica-payaci yaica-snejni-choveci yaicheni-bebeshki-kolichki

В случай, че статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с приятели, както и да дадете ваши предложения за полезната употреба на варените яйца. Весели великденски празници и да ви е сладко!

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Лесна Великденска декорация с филц

Използвайте пролетното вдъхновение и вложете творчески подход за да си напр...

thumbnail
hover

Как да сварите великденските яйца без...

Много тънък момент при основния ритуал за Великден, това е как ще сварите яйц...

thumbnail
hover

Великденска украса от глина у дома

Топлата пролет ни предразполага да прекарваме повече жадувано време навън и...