Лесни и ефектни техники за боядисване на яйца за Великден

Лесни и ефектни техники за боядисване на яйца за Великден

Всяка пролет в социалните мрежи, хората се надпреварват да качват смайващи снимки на изписани великденски яйца. Те не само че радват очите, но и предизвикват съревнование по красота у всеки любител на ръчното творчество. Ако и вие искате да съберете погледите на всички приятели с уникални яйца и да се позабавлявате с украсяването им с по-нестандартни техники, вижте няколко лесни и бързи начина.

Черно-бели великденски яйца

Вместо обичайните шарени яйца, може да приложите тази по-нестандартна и стилна украса, за която ще ви трябват бели яйца. В помощта на перманентен маркер, нарисувайте различни големи и малки, празни или запълнени кръгчета, квадратчета и ленти. Може да си помогнете с тиксо, както и да използвате течни цветни бои. Експериментирайте и им придайте собствен отпечатък.

Черно-бели великденски яйца

Мозайка от черупки

Винаги при варенето има поне две пукнати яйца. Досещали ли сте се досега, че може да използвате обелките за да направите по-нестандартна декорация на здравите? Просто натрошете черупките на парченца, боядисайте и залепете така, че да се получи интересна мозайка. Рeзултатът е впечатляващ, нали?

velikdenski-yaca-s-cherupki

Писани яйца с пяна за бръснене

Тази интересна и много нестандартна техника, включва използването на пяна за бръснене, която да разположите върху хартия за печене и да поръсите с различни цветове течна или сладкарска боя. Разбъркайте с клечки за да размесите цветовете и оваляйте яйцата за несравнимо красив ефект. Бърз, лесен и много забавен метод за боядисване на яйца, подходящ за малки и големи.

Писани яйца с пяна за бръснене

Форми и шаблони

В тази лесна техника може да развихрите въображението си и с помощта на перфоратори за формички, да създадете най-различни изображения. Залепете ги върху светло боядисано или бяло яйце и после потопете в друга цветна боя, за да се отбележат. Изчакайте да изсъхнат и отлепете. Може да ги доокрасите като боядисате с четка и течни бои или добавите брокат за повече блясък – бъдете оригинални.

Форми и шаблони

Боядисване с пастели

Един необичаен начин за боядисване на сварените яйца е да ги подържите в гореща фурна на 250˚С за кратко и после с помощта на ръкохватка, да ги сложите в празната картонена кутия. Веднага започнете да рисувате с различни цветове пастели или да посипвате настъргани парченца пастел, които да се разтопят върху яйцето. Бъдете внимателни да не се изгорите и творете на воля.

Боядисване с пастели

Украса с лак за нокти

Още една много ефектна и лесна техника е с използване на един или няколко цвята лак за нокти по ваш избор. Налейте топла вода в пластмасова кутия, капнете няколко капки лак и разбъркайте с непотребна пръчка. Сложете си гумени ръкавици и потопете едно яйце, като го завъртате на посоки, докато заприлича на далечна галактика. Резултатът е удивителен, нали?

Украса с лак за нокти

Шарени яйца с помощта на найлонова опаковка с балончета

Сигурно имате у дома любимата на всички деца пукаща найлонова опаковка за безопасно пренасяне на техника и чупливи материали. Сега обаче може да я използвате за да нашарите яйцата по необичаен начин. Просто разнесете различни цветове боя по балончетата на предварително изрязани ленти и опаковайте яйцето. Може да използвате различни ширини или да ги кръстосвате, за по-интересен ефект. Бъдете креативни!

Шарени яйца с помощта на найлонова опаковка с балончета

Която и техника да решите да изпробвате, заредете се с настроение и се отдайте на вдъхновяващо украсяване, защото резултатите ще бъдат прекрасни. Пожелаваме ви весели празници и ще се радваме да споделите резултатите с нас!

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

10 идеи как да оползотворите великденските...

След като мине еуфорията по варенето, боядисването и чукането на яйцата за п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Лесна Великденска декорация с филц

Използвайте пролетното вдъхновение и вложете творчески подход за да си напр...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Как да сварите великденските яйца без...

Много тънък момент при основния ритуал за Великден, това е как ще сварите яйц...

  • Публикувано от bgstart