Как да декорирате дома си за Великден?

Как да декорирате дома си за Великден?

Специфичната празнична украса за Великден внася свежест и пролетно настроение у дома. За да създадете весела и приповдигната атмосфера, най-добре е да акцентирате на обли цветни форми и декорация с живи цветя, трева или клонки с изкуствени яйчица. Към усещането за възраждащата се и разцъфваща природа, допринасят фигурки на малки зайчета, пиленца и пеперуди, които може да изработите и сами. Заложете на цвят, който подхожда на интериора или експериментирайте с нови нюанси на лилаво, розово, жълто, зелено, синьо, слонова кост, металик или злато. Използвайте топли пастелни тонове, вдъхновете се от идеите, които ви споделяме и създайте стилна украса с вашия личен артистичен почерк.

Венец на входната врата

Като за начало, започнете с изработката на красив венец за вратата на дома ви, който ще ви радва още с прибирането вкъщи. Може да го направите от естествени или изкуствени зелени клонки, към които да добавите 2-3 цвята малки яйца, пиленца, зайчета, пеперуди, цветя и панделки по ваш вкус.

4777-pastel-egg-wreath easter-decoration-ideas-outdoor-front-door-wreath-eggs-birds easter-decoration

Весели саксии

На няколко места може да поставите забавни пролетни саксии с цветя, яйца или да сътворите оригинални поставки във формата на заек и пиле. Ако нямате подходящи съдове за живите растения, може да използвате буркани, които да опаковате с помощта на великденска хартия, панделки и телбод.

easter-decoration-20-original-ideas-for-small-apartment-1-69481433-Easter-DecorationsCI_Kim-Foren-Geranium-Lake-Flower-Arrangements-Centerpieces_s4x3.jpg.rend.hgtvcom.966.725PJ_LRG_4035_1

Великденско дръвче с шарени яйца

Много стандартна, но пък лесна и ефектна е украсата с разцъфнали или сухи клонки, които да аранжирате със сладки малки яйца и цветенца от хартия, филц или пяна за апликации.

ovo-de-páscoaoriginal_set-of-two-easter-glass-bird-decorationsalbero-pasqua-3

Висулки от яйца

Пъстрите хартиени висулки с всякакви великденски форми ще внесат още радостни усмивки у дома. Може да ги изрежете от опаковъчна хартия или сами да си ги оцветите с темперни бои върху парченца картон и да ги посипете с брокат за разкош. Закачете ги с помощта на опаковъчни панделки, а за по-игрива нотка, може да ги накъдрите с ножица.

animals-in-your-easter-decorations-Easter-Swirl-hanging-party-decorations

Красива украса за великденската трапеза

Най-важното на всеки празник е какво ще сложите на масата. Пресният домашен козунак, изписаните яйца, пролетната салата и крехкото агнешко, са задължителните елементи, за да останат гостите ви доволни. Но и декорацията допринася за доброто прекарване, затова не я подценявайте. Изберете покривка и салфетки с великденска тема, сложете ваза с цветя, китка здравец, пръснете фигурки на зайчета, запалете свещи и поднасяйте всичко с усмивка. На столовете може да поставите тематични покривала-зайци и ще установите, че не само децата ще им се зарадват.

osterdeko-trends-in-2013-ideen-elegante-tischdeko 1489970_500__ 9-bunny-chair

Пожелаваме ви светъл и весел Великден, който да ви донесе хармония, късмет и щастливи моменти. Споделете ни вашите идеи за оригинална великденска украса и как е допринесла за семейния празничен уют.

Related Post

thumbnail
hover

10 идеи как да оползотворите великденските...

След като мине еуфорията по варенето, боядисването и чукането на яйцата за п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Лесна Великденска декорация с филц

Използвайте пролетното вдъхновение и вложете творчески подход за да си напр...

thumbnail
hover

Как да сварите великденските яйца без...

Много тънък момент при основния ритуал за Великден, това е как ще сварите яйц...