Забавна великденска украса за деца

Забавна великденска украса за деца

Сладките жълти пиленца и пухкавите малки зайчета се раждат на пролет и ако имате възможност, заведете децата си в някое българско село, където да ги видят на живо. Така не само ще им се зарадват, но и ще се вдъхновят да сътворят весела великденска украса с тематични формички. Ето няколко лесни и забавни идеи за декорация на дома, които да изработите с помощта на детските ръчички и засмени очички, като събудите творческия им ентусиазъм.

Хартиени гирлянди

Най-лесната украса са хартиените гирлянди от яйца или зайчета, които да изрежете от цветна, опаковъчна или бяла хартия и да оцветите сами с моливи, пастели или боички. Бъдете креативни и добавете ваши шарени нюанси за добро настроение.

easter-dec-4 easter-garland-4

Фигурки на животни

Използвайте празни опаковки, пластмасови кутии или рула от кухненска хартия, за да си направите зайчета и пиленца. За по-пълен образ, добавете мърдащи очички и крачета, ушички или крилца от шарена хартия. Също така може да нарисувате и изрежете голяма картонена фигура на зайче и да оставите децата да я налепят с копчета, цветни точки от перфорирана хартия, пайети или мъниста. Творете смело и ще ви хрумнат още блестящи идеи.

ChickBunnyMiniPartyCupCraftFinal dooffy_udelej_si_sam_007_velikonoce_DIY_007

Яйца украсени със зрънца и семенца

Вземете от сувенирните магазини изкуствени яйца и подгответе няколко непотребни пластмасови кутии с различни семена и зрънца: боб, леща, грах, царевица, ориз, ечемик и други които намерите под ръка. С помощта на ръкавици, оваляйте всяко яйце първо в лепило за апликации, а после в избраната смес, докато по него полепнат зрънцата. Ако искате да направите по-пъстра декорация на ивици или друга шарка, нанасяйте лепилото с четка и залепвайте отделните елементи на лентички или според избраната от вас визия.

easter-decoration-eggs-rise-wallpapers-1024x768

Украса от филц

Филцът е много приятна и благодатна за работа материя, с която лесно и бързо може да си направите впечатляваща великденска украса. Според вашите умения за кроене, рязане и шиене, може да сътворите различни по сложност форми на зайчета, яйца, цветя, пиленца и пеперуди, като съчетаете контрастни цветове, изпъкнали фигури и цветни конци. Пришийте им връвчици и ги закачете из дома за весела празнична атмосфера.

easter bunny ornaments easter decorations spring decor felt bunnies felt rabbit easter ornaments-f94513 IMG_1763 egs

Купички от глина

В случай, че приложните изкуства са вашата стихия, предложете на децата да си направят купички от мека и бързо съхнеща на въздух глина. Ще ви бъдат необходими следните инструменти и материали: пергаментова хартия, макетно ножче, точилка, стъклена купичка, четка, бяла акрилна боя, черен маркер, шкурка и глина.

Разточете глината върху пергаментовата хартия, сложете отгоре купичката с дъното нагоре и очертайте или директно изрежете с макетно ножче. От оставащата глина разточете дълга овална форма, изрежете еднакви уши и внимателно ги прикрепете към задната страна на изрязания кръг, като леко разточите мястото. Поставете оформеното зайче в купичката, като загладите ръбовете с пръсти и оставете хубаво да изсъхне за едно денонощие. След това отделете получената купичка и загладете ръбовете с шкурка. Оцветете цялата фигурка с бяла акрилна боя и нарисувайте с маркер очи и носле. И готово – може да използвате получените купички за опаковани лакомства и бонбони, да ги подарите на братовчедите или просто да им се радвате през празничните дни.

supplies2-267x300 diy-clay-jewelry-bowls-steps2bowls.work_.table_

Весели саксии

В случай, че сте от най-креативните любители на ръчното творчество, може да си изработите саксии като пиле и зайче, в които децата да съхраняват великденски яйца, малки подаръчета или играчки. Боядисайте ги съответно с бяла и жълта боя, нарисувайте лицата и добавете мърдащи очи, крака, крила и уши от пяна за апликации. Насладете се на чудесния резултат!

PJ_LRG_4035_1

Може да ни споделите и ваши варианти за лесна украса за деца. Бъдете здрави и прекарайте светли и топли великденски семейни празници, с весела детска глъч и радостни моменти сред природата.

Related Post

thumbnail
hover

10 идеи как да оползотворите великденските...

След като мине еуфорията по варенето, боядисването и чукането на яйцата за п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Лесна Великденска декорация с филц

Използвайте пролетното вдъхновение и вложете творчески подход за да си напр...

thumbnail
hover

Как да сварите великденските яйца без...

Много тънък момент при основния ритуал за Великден, това е как ще сварите яйц...